De must-have voor elke kelder
Javascript is uitgeschakeld

De must-have voor elke kelder

Geplaatst: 03-10-2022
De must-have voor elke kelder

De daglichtprofessionals van Techcomlight hebben een kelder van meer daglicht en betere ventilatie voorzien, en meteen ook gezorgd voor het buitenhouden van ongedierte en vocht.

Vraagstuk:
In de kelder van een herenhuis in Bloemendaal waar zowel gewerkt als gewoond wordt was het binnenklimaat allesbehalve ideaal. In de bestaande koekoeken waren altijd kikkers en ander ongedierte, vuil en vocht aanwezig. Daarnaast lieten de bestaande stalen roosters weinig daglicht naar binnen en was er beperkte ventilatie mogelijk. Hierdoor was de kelder een donkere leef- en werkruimte zonder frisse lucht en met een hoge luchtvochtigheid.

Oplossing:
De 3 bestaande koekoeken werden voorzien van 3 stuks maatwerk Lucernario’s. De klant wilde namelijk de bestaande stenen rand bovenaan de koekoek behouden. Dit betekent dat alle de 3 systemen op maat zijn gemaakt. Daarnaast zijn de 3 systemen gecoat op de gewenste RAL-kleur en voorzien van Matrixglas i.p.v. Pixelglas.

Klant aan het woord:
'Dankzij de Lucernario’s in onze leef-kelder hebben wij veel meer daglicht en is ventileren in onze kelder mogelijk. De entree bij onze voordeur is nu altijd schoon en fris. De binnenzijde van de koekoek gaan wij zelf voorzien van witte verf waardoor de ruimte groter oogt en er nog meer daglicht naar binnen komt. Dit is natuurlijk veel mooier dan de voorheen groen/grijze muren van de koekoek, evenals het vuil en de vele bladeren waar we tegenaan keken van binnen uit.'

Lucernario

Overig architectuurnieuws

 

Onze partners

  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
  • BUVA
  • Nelskamp Dakpannen
Sluit deze advertentie