Nieuwe Wevolt brandvertragende onderdakfolie van Wienerberge
Javascript is uitgeschakeld

Nieuwe Wevolt brandvertragende onderdakfolie van Wienerberger

Geplaatst: 15-02-2023
Nieuwe Wevolt brandvertragende onderdakfolie van Wienerberger

Wienerberger heeft aan haar assortiment onderdakfolies een brandvertragende toegevoegd. De Wevolt onderdakfolie heeft met brandklasse B een hoge brandwerendheid en dat maakt hem uitermate geschikt voor daken met geïntegreerde PV-panelen of zonnedakpannen. Brandvertragende folie aanbrengen onder zonnepanelen is nog niet bij de wet vastgelegd, Wienerberger adviseert het en heeft er een oplossing voor.

De nieuwe Wevolt onderdakfolie heeft een aantal sterke troeven en brandklasse B is de belangrijkste. Op daken met gebouw-geintegreerde PV-oplossingen (BIPV - Building Integrated PhotoVoltaic), kan bij verkeerd aangesloten connectoren een vlamboog ontstaan. Dat kan brand veroorzaken, vooral als vlammen onder de panelen verder kruipen. Brandklasse B wil zeggen: materiaal dat moeilijk ontvlambaar is daardoor een efficiënt middel in brandpreventie (EN 13501 en EN11925-2). Wienerberger loopt met de onderdakfolie voor op mogelijke regelgeving die verplicht brandvertragende folies aan te brengen om de veiligheid van daken met BIPV-systemen te vergroten.

De nieuwe Wevolt onderdakfolie heeft een aantal sterke troeven en de hoge brandwerendheid (klasse B) is de belangrijkste.

- UV- en temperatuurbestendig
- Dampopen en waterdicht

De Wevolt onderdakfolie is gemaakt van PET-laminaat, met een polyacrylic coating. De 2-laagse folie is UV- en temperatuurbestendig (tot 100oC), dampopen en waterdicht. Door de waterdichte UV-gestabiliseerde coating is de folie tevens te gebruiken onder holle dakpannen (zonder sluiting). Dankzij de dubbele geintegreerde kleefstrook sluit deze onderdakfolie het onderdak optimaal wind- en waterdicht af. Met markeringen op 10, 15 en 20 cm bepaal je eenvoudig de overlapzones. De onderdakfolie kan direct op het dakbeschot worden aangebracht of vrijdragend op tengels of sporen.

Overig architectuurnieuws

 

Onze partners

  • JORDAHL
  • Fermacell
  • Hakron
  • Halfen
  • Carlisle Construction Materials
  • Kawneer
  • Heembeton
Sluit deze advertentie