Reynaers architectuurprijs in een nieuw jasje
Javascript is uitgeschakeld

Reynaers architectuurprijs in een nieuw jasje

Geplaatst: 26-01-2023
Reynaers architectuurprijs in een nieuw jasje

Na ruim 25 jaar Reynaers Projectprijs hebben diverse, uiteenlopende projecten de revue gepasseerd. Van een eenvoudige sfeervolle tuinkamer tot de renovatie van een monumentale watertoren. Of een modern woongebouw dat voldoet aan alle hedendaagse eisen op gebied van isolatie en comfort. Welk project wordt de winnaar van de Reynaers projectprijs 2023? De nieuwe editie is van start. En dit jaar in een nieuw jasje.

“Bij Reynaers Aluminium zijn we enorm trots op de diversiteit in gebouwen die met onze systemen zijn gerealiseerd”, vertelt Hans van der Looij, Sales & Marketing Manager. In 1997 stond hij aan de wieg van de projectprijs. Na al die jaren is hij nog steeds actief betrokken bij de prijs. Hij is lid van de vakjury: “De jurering is voor mijn saleshart wel een uitdaging. De vakjury beoordeelt op architectuur en de toepassing daarin van de aluminium gevelelementen. De hoeveelheid aluminium in een project is niet relevant in die context”.

Hans van der Looij

Meld hier direct uw project aan

Nieuwe opzet in 2023
“In 2023 is gekozen voor een nieuwe opzet. De vakjury selecteert per categorie één project. Deze vier projecten gaan de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk kiest het publiek hun favoriet. Die wordt verkozen tot publiekswinnaar van de Reynaers Projectprijs.”

Geen persoonlijke top 10
De vakjury zag in al die jaren de meest uiteenlopende projecten voorbij komen. ‘’Mensen vragen me wel eens wat ik het mooiste gebouw vind dat er gemaakt is met Reynaers Aluminium. Maar ik heb geen persoonlijke top 10 of zo. Ik ben vooral trots op de creativiteit van architecten en technische kennis van gevelbouwers. Zij dagen ons namelijk uit om de grenzen op te zoeken, om onze materialen en diensten steeds weer te verbeteren. Samen maken we gebouwen waar mensen willen wonen, werken en recreëren. Hoe mooi is dat.’’

Wat krijgt de winnaar?
Van der Looij: "Het is uiteindelijk het publiek dat bepaalt welk project de winnaar is. Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs van de Reynaers Projectprijs én de winnende architect en gevelbouwer ontvangen beide 2.500,00 euro."

Dat is niet het enige wat men kan winnen. De vier door de vakjury genomineerde projecten worden professioneel in beeld gebracht. Er wordt een professionele video, fotoreportage en achtergrondartikel gemaakt. "De uiteindelijke winnaar én de andere drie genomineerden krijgen daarnaast ook volop aandacht in landelijke vakmedia. Het loont dus zeker om een project aan te melden", vertelt Van der Looij.

Goed architectuur-doel
Sinds 2012 is er ook een goed architectuur-doel verbonden aan de Reynaers Projectprijs. Van der Looij: ''Onze passie voor architectuur koppelen we aan een goed doel dat in overleg met de winnende architect wordt uitgekozen. Aan dat doel doneren we 2.500,00 euro.''

Benieuwd naar meer achtergrondverhalen over de Reynaers Projectprijs?

Overig architectuurnieuws

 

Onze partners

  • Therminon
  • Naxis Energy
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
  • Holland Mast
  • Holonite
Sluit deze advertentie